• 21/09/2023

    Lo mig del món de Roser Vernet

    Amb aquest títol, El Club Editor, ens posa a l’abast el debut literari de Roser Vernet (El Masroig, Priorat, 1955). Un relat que transita en els espais de la memòria marcats i definits pels llocs que habitem, llocs que ens habiten, teixint la teranyina de formes, colors, emocions i certeses acumulades al llarg de l'estada, de les partences i retons al lloc. A l'espai exterior que ens habita a còpia de reflectir-se dins nostre, i que configura el mosaic que ha anat, i va, definint el nostre relat vital. Un relat que, en el cas de Roser Vernet, s'ha anat configurant a còpia de camins, de fer ruta, de tenir "casa parada i oberta", de retornar al lloc i als elements primordials que ol defineixen i que son part indestriable de l'autora.
  • 04/09/2023

    Els hereus, un retrat proper a la fractura racial a sud-àfrica d'Eve Fairbanks

    Tot just acabats d'estrenar els anys noranta del segle passat el líder del Consell Nacional Africà (ANC) Nelson Mandela, després de vint-i-set anys de captiveri, surt de la presó de Robben Island, iniciant immediatament, juntament amb l'últim president blanc de Sud-àfrica Frederik de Klerk, un procés de converses que donarien com a resultat la fi del sistema de segregació racial que estava vigent al país des de l'any 1948. Procés de pacificació i democratització nacional que va sorprendre a tot el món i pel que els seus dos protagonistes principals varen ser reconeguts amb el Premi Nobel de la Pau.
  • 01/08/2023

    Canalles, "Històries verídiques sobre estafadors, assassins, rebels i malfactors" de Patrick Radden Keeffe

    A Canalles "Històries verídiques sobre estafadors, assassins, rebels i malfactors", Patrick Radden Keefe posa a l'abast dels lectors 12 històries que tenen en comú el fet que els seus protagonistes siguin persones que viuen en els espais més ombrívols que la nostra societat genera i dels que es nodreix a pesar de les normes i l'statu quo imperant. Convivint, fins i tot participant, amb la foscor difosa que impregnen en el dia a dia del món.
  • 18/07/2023

    Còsima de Grazia Deledda

    Cósima, és la darrera obra de Gracia Deledda (Nuoro, 1871), publicada després de la seva mort i deu anys després que li fos atorgat el Premi Nobel de Literatura. Cósima és una obra autobiogràfica, escrita en tercera persona, en la qual l'autora evoca la seva vida al Nuoro natal retornant als seus records i oblits d'infantesa, en una societat ancestral regida per codis consuetudinaris que es transmetien oralment i que conformaven un seguit de regles que governaven totes les esferes de la vida de la regió.
  • 07/06/2023

    Curs sobre escriptores catalanes contemporànies

    Des de la nostra Escola de lletres, per aquest curs 2023, us proposem de fer un “Curs sobre Escriptores Catalanes contemporànies” conduït per Iris Llop. Explorarem la tradició literària catalana a partir de l’escriptura de dones. Les diferents etapes de la literatura dels segles XX i XXI a partir de diversos enfocaments, com la literatura comparada i la teoria literària feminista, i diferents gèneres com ara la novel•la, els contes, l’assaig o el periodisme.
  • 23/05/2022

    Galvany i El Cavaller

    Aquesta obra ens transporta al món fabulós de la Bretanya dels cavallers de la taula rodona, amb Artús i Ginebra presidint un sopar de Nadal, quan irromp a la Sala un cavaller misteriós i fantàstic que proposa una juguesca a tots els pressents. El repte, per protegir a Artús, ol recull el seu nebot Galvany, cavaller molt respectat entre els presents per les seves cinc virtuts representades al pentangle d'or que llueix al seu escut com a "símbol de la veritat en la seva essència més pura" segons ol va concebre Salomó. I, un cop acceptat el repte, comença la gran aventura que es perllongarà al llarg d'un any i fins al primer dia sense ahir del nou any a venir. En Galvany recorrerà en solitari, afrontant múltiples experiències que ol posaran a prova, el país de Gal•les fins a nord a la península de Wirral, lloc desconegut i selvàtic, on ha de trobar la Capella Verda, escenari fantàstic on s'ha de produir la trobada entre els dos cavallers i donar resposta a la juguesca proposada un any abans pel cavaller verd.
  • 26/02/2022

    Mamut d'Eva Baltasar

    Amb aquesta entrega Eva Baltasar (Barcelona, 1978), tanca l'exitós tríptic que va començar amb Permagel (premi Llibreter 2018) i va continuar amb Boulder (premi Òmnium a la Millor novel•la de l'any 2020.
  • 31/01/2022

    Nascut de cap dona de Franck Bouysse

    Aquesta és la primera entrega per aquest any de l'editorial Edicions del Periscopi. Una història que ens transporta a la França de la segona meitat del segle XIX. De la mà del pare Gabriel que, quan ol criden de l'asil per acomiadar l'ànima d'una interna, troba amagades, sota el vestit funerari, unes llibretes manuscrites. És la història de la Rose, una nena de tot just catorze anys, filla d'una família de camperols, que és venuda pel seu pare a un home benestant. És apartada de tot allò que coneix, un petit món que no ha anat més enllà de la granja familiar, sotmesa a un aïllament total i a tota mena d'abusos, convertida en objecte d'un pla ideat des de l'egoisme i la maldat més profunda que només l'ésser humà és capaç de desplegar.
  • 25/08/2021

    Junil a les terres dels bàrbars de Joan-Lluís Lluís

    "Una vegada hi havia un home que menyspreava la seva filla", així comença "Junil a les terres dels bàrbars", la nova novel•la de Joan-Lluís Lluís. Ubicada temporalment als inicis del primer mil•lenni de l'era cristiana. Una gran història d'aventures centrada en el personatge de la Junil i els seus companys en un viatge alliberador per a tots ells, de descoberta i recerca. De fugida primer de l'imperi per anar a les terres dels alans, i de com, a mesura que l'aventura s'alimenta gràcies a un desplegament narratiu extraordinari, és l'experiència del viatge que captiva al lector i el manté expectant i delerós per conèixer el desenllaç dels protagonistes.

Cercar

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Vols estar al dia de totes les activitats que t'oferim?

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades