Presentació de 'Cosmonauta', la poesia completa de Francesc Garriga

06/06/2017
  • caldrà una nova lleva de paraules
    per construir de nou el que ens envolta

     
    Tindrem la sort de viure una vetllada molt especial: celebrarem l’edició de la poesia completa d’un home que ens ha deixat petja, en Francesc Garriga. El poeta va estar revisant durant els darrers anys de la seva vida en el volum que presentem, Cosmonauta. Poesia completa. Conté els tretze llibres publicats per ell i material inèdit. No és només una recopilació, és un tresor que permet tenir tota l’obra d’un dels poetes més singulars dels darrers temps.
    En Francesc va visitar la llibreria un parell d’anys enrere i als qui no el coneixiem en persona ens va sorprendre tant com els seus poemes: va dir poemes acompanyat d’altres poetes, tots més joves que ell, amb qui reia, a qui cridava l’atenció, amb qui jugava amb les paraules.
    I fa poc ens va arribar el llibre que presentarem i també ens va sorprendre. Cosmonauta és un dels grans fets que han passat aquest any en la literatura catalana. És la manera de tenir més present encara la veu d’en Francesc Garriga i tot un luxe per als lectors de poesia. Està editat per Labreu edicions, amb qui ens omple d’alegria tornar-hi a fer coses, i més si són com aquestes. Precisament seran els seus editors, en Marc Romera i l’Ester Andorrà, els qui ens parlaran del llibre, a més de l'escriptor Jaume C. Pons Alorda.
     
    Serà dijous 8 de juny a la llibreria, a les 8.
     
    Nosaltres, de tu, no ens ho perdriem!
     
    si és dia de cacera
    tensa l’arc
    i afina la sageta,
    tempera els ulls.
    les veritats s’amaguen rere els dubtes.
    com l’òliba, vigilen
    el viatger cansat i el caçador inquiet.
    l’enganyen.
     
    si dorms,
    cap salt al buit
    encerta mai el cor
    de la diana

     
    Singular, lúcida i incòmoda: l'obra completa de Francesc Garriga, per Jordi Nopca al diari Ara.
     
    “Cosmonauta”, el llegat de Francesc Garriga, de Montserrat Serra a Vilaweb.
     
    Francesc Garriga, cosmonauta, de Griselda Oliver a nuvol.com
     
    “Cosmonauta”, tota la poesia de Francesc Garriga, de Jordi Cervera al seu blog
     
    Tota la poesia de Francesc Garriga Barata, recollida a 'Cosmonauta', per Ernest Alòs a El Periódico

Cercar

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Vols estar al dia de totes les activitats que t'oferim?

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades