Shakespeare de capçalera

17/10/2016
  • El cicle d’activitats literàries Llibres de Capçalera, que per onzè any consecutiu organitzen laBiblioteca Torras i Bages i la Llibreria l’Odissea de Vilafranca del Penedès, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca i la Diputació de Barcelona, enguany es centrarà en el dramaturg universal William Shakespeare, amb motiu del  400 aniversari de la seva mort.


    El Teatre de Shakespeare
    Conferència a càrrec de Xavier Pérez i Jordi Balló, autors del llibre El món, un escenari. Shakespeare, el guionista invisible.
    Dijous 13 d’octubre, a les 20:15 h
    Llibreria L’Odissea

    Què tenen a veure les obres de Shakespeare i la ficció audiovisual contemporània? De Joc de Trons a El caballo de Turín, de Funny Games a Breaking Bad o The Big Bang Theory, entre molts altres exemples, Balló i Pérez identifiquen nexes, desgranen incidències i salten amb absoluta elegància per sobre de temps i èpoques, amb la finalitat de mostrar un entramat de relacions significatives.
    Els professors de comunicació  Xavier Pérez  (expert en narrativa i crítica cinematogràfica) i Jordi Balló (especialista en cinema exposat, narrativa fílmica i documental de creació), realitzen en aquesta conferència una anàlisi de la "decisiva" aportació de William Shakespeare a la ficció contemporània, especialment en cinema i sèries televisives.

    Shakespeare, la màgia del teatre
    Xerrada a càrrec de Valeri Laguna sobre l’obra de Shakespeare.  
    Dijous 20 d’octubre, a les 19:30 h
    Biblioteca Torras i Bages

    Valeri Laguna i Cano és Llicenciat en Ciències Físiques, membre fundador del grup de teatre independent CAEP III (Vilafranca, 1973-2000), membre fundador i director del Taller d’Assaig Teatre, TAT (2006-2016) grup associat a la FGATC (Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya), i premi Arlequí a la persona 2010. Dramaturg i creador teatral amb formació especialitzada en diverses disciplines a l’Obrador de la Sala Beckett de Barcelona.

    El somni d’una nit d’estiu
    Tertúlia literària sobre l’obra, moderada per Elvira Mestres
    Dimarts 25 d’octubre, a les 19.30 h
    Biblioteca Torras i Bages

    Shakespeare entre sopranos i tenors
    Conferència a càrrec de David Puertas, autor del llibre 100 coses que has de saber de l'òpera.
    Dijous 27 d’octubre, a les 19:30h
    Biblioteca Torras i Bages

    David Puertas, músic i periodista de Sant Pere de Ribes, després d’haver publicat llibres divulgatius sobre compositors clàssics, sobre música popular i sobre música contemporània, afronta ara el món de l’òpera “amb l’ànim d’apropar-la a tot els públics. L’òpera és un art total i global que aplega música, poesia, teatre, escenografia, llums, colors, arts plàstiques, èxits, fracassos, mites, divos, dives... I milers d’històries que, per un o altre motiu, emocionen des de fa més de 400 anys. Perquè, en el fons, la raó de ser de l’òpera és aquesta: emocionar, tocar la fibra”.

Cercar

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Vols estar al dia de totes les activitats que t'oferim?

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades