Conspirar i viure. Sobre 'Terroristas modernos'

09/06/2017
  • L’escenari és el Madrid de 1816 i s’hi conspira per enderrocar el rei, Ferran VII, i instaurar-hi un govern liberal. Però el que hi veiem és com ho viuen tot un seguit de personatges implicats. És “la Conspiración del Triángulo”, anomenada d’aquesta manera per la seva organització interna: cada un dels angles només coneix qui està per sobre o per sota. Aquesta estructura és el que li va donar nom i el que la va fer fracassar.

    Terroristas modernos és la història de la recambra d’una revolta, el que fan els revolucionaris quan, conspirant, han de continuar vivint, i aquesta és una de les forces de la novel·la. Està plena d’humans –perquè els personatges són de carn i os, dels que viuen amb tu mentre llegeixes- que s’enamoren, que pateixen pels fills, que se’n van de festa (conspirar y montar un fiestón son la misma cosa) i que s’enganyen, i totes aquestes històries acaben sent les que val la pena explicar. Les que no surten als manuals d’història i que són les majúscules, tot i que s’escriguin en minúscula.

    Documentar una novel·la és el que ha fet Cristina Morales: les paraules, les monedes, la roba, els edificis, les actituds, les referències al moment històric… És un llibre radical per com està escrit. L’autora va a fons a l’hora de submergir-se en l’època i a l’hora de narrar-ho. El llenguatge sorprèn per la seva riquesa i la seva vida. Una escriptura així deixa la boca oberta perquè no fa concessions ni a la simplicitat ni a la superficialitat. Arrisca i innova.

    Avís: demana una lectura exigent, fet que fa el gaudi més gran. Ressegueix les passions de tots els personatges d’aquesta novel·la coral i fa el retrat d’un intent entre tants de crear un Estat liberal a Espanya, en un moment de desfesta i confrontació, talment com ara, però va més enllà i acaba formant un ampli teixit de grans històries. 

    Aventureu-vos i entreu-hi!

Cercar

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Vols estar al dia de totes les activitats que t'oferim?

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades