Jorge Carrión presentarà "Librerías" a l'Odissea
-
Jorge Carrión serà a la llibreria l'Odissea per parlar de l’assaig que li ha valgut quedar finalista del premi Anagrama d’Assaig 2013: Librerías, un interessantíssim recorregut personal per les llibreries més singulars del món. Un llibre sobre llibreries que es converteix des de la primera pàgina en un homenatge a aquests establiments de cultura (i a la literatura, als escriptors i als llibres) i en un llibre de viatges pels racons llibrescos més curiosos del planeta.
Serà el dijous 5 de desembre (20:15 hores) i ho farà acompanyat de l'escriptor penedesenc Jordi Llavina, qui ens donarà a conèixer la trajectòria de Jorge Carrión i ens endinsarà dins l'obra d'aquest prolífic autor.
En un viatge per la història i el present de les llibreries, i una incursió en el seu futur, Jorge Carrión fa un mapa y una cronología de las librerías que es imposible reconstruir, que está hecho de ausencias y olvidos. Librerías és un llibre obert i generós, on el seu autor ens parla d'arquitectura i de disseny, de cafeteries, de les jerarquies i els atzars que es conjuguen a les llibreries, i de la significació social i política d’aquestes al llarg del temps. I és un llibre de rabiosa actualitat: “La librería está atada al nervio del presente, sufre con él, pero también se excita con su adicción a los cambios (...) La Librería es crisis perpetua, supeditada al conflicto entre la novedad y el fondo, y justamente por ello se sitúa en el centro del debate de los cánones culturales. Un assaig que s’eixampla amb cada pàgina, que parla dels primers llibres de la història i de l’arribada de l’e-book alhora.
Jorge Carrión és nascut a Tarragona el 1976 però ha viscut principalment a Mataró i Barcelona. És professor de literatura contemporània i escriptura creativa a la Universitat Pompeu Fabra i escriu articles en revistes i premsa cultural. És autor d’una extensa obra assagística i narrativa, on destaquen els llibres Los muertos (2010), Teleshakespeare (2011), Viaje contra espacio. Juan Goytisolo y W.G. Sebald (2009).
-