Jorge Carrión presentarà "Librerías" a l'Odissea

22/11/2013
  • Jorge Carrión serà a la llibreria l'Odissea per parlar de l’assaig que li ha valgut quedar finalista del premi Anagrama d’Assaig 2013: Librerías, un interessantíssim recorregut personal per les llibreries més singulars del món. Un llibre sobre llibreries que es converteix des de la primera pàgina en un homenatge a aquests establiments de cultura (i a la literatura, als escriptors i als llibres) i en un llibre de viatges pels racons llibrescos més curiosos del planeta.   

    Serà el dijous 5 de desembre (20:15 hores)  i ho farà acompanyat de l'escriptor penedesenc Jordi Llavina, qui ens donarà a conèixer la trajectòria de Jorge Carrión i ens endinsarà dins l'obra d'aquest prolífic autor.

    En un viatge per la història i el present de les llibreries, i una incursió en el seu futur, Jorge Carrión fa un mapa y una cronología de las librerías que es imposible reconstruir, que está hecho de ausencias y olvidos.  Librerías és un llibre obert i generós, on el seu autor ens parla d'arquitectura i de disseny, de cafeteries, de les jerarquies i els atzars que es conjuguen a les llibreries, i de la significació social i política d’aquestes al llarg del temps. I és un llibre de rabiosa actualitat: “La librería está atada al nervio del presente, sufre con él, pero también se excita con su adicción a los cambios (...) La Librería es crisis perpetua, supeditada al conflicto entre la novedad y el fondo, y justamente por ello se sitúa en el centro del debate de los cánones culturales. Un assaig que s’eixampla amb cada pàgina, que parla dels primers llibres de la història i de l’arribada de l’e-book alhora.

    Jorge Carrión és nascut a Tarragona el 1976 però ha viscut principalment a Mataró i Barcelona. És professor de literatura contemporània i escriptura creativa a la Universitat Pompeu Fabra i escriu articles en revistes i premsa cultural. És autor d’una extensa obra assagística i narrativa, on destaquen els llibres Los muertos (2010), Teleshakespeare (2011), Viaje contra espacio. Juan Goytisolo y W.G. Sebald (2009).

  • Librerías, de Jorge Carrión
    Librerías, de Jorge Carrión

Cercar

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Vols estar al dia de totes les activitats que t'oferim?

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades