La quarta paret

27/01/2015
  • Des de que fa un que any va aparèixer a la nostra llibreria el llibre Retorn a Killybegs de Sorj Chalandon, publicat per Edicions de 1984 el nostre món literari s’ha remogut, i de quina manera!  Un autor directe, que pàgina rere pàgina et colpeja amb la realitat davant dels nassos. Durant molts anys ha estat periodista en diferents conflictes armats del món i, en la seva anterior novel·la, Chalandon ens narrava el conflicte irlandès des de dins de l'IRA, i explorava la humanitat que s'amaga rera la traïció.

    Aquesta segona novel·la, publicada també per Edicions de 1984, ens trasllada a la guerra del Líban de 1983: la religió i el fanatisme són claus per entendre què va passar en aquella guerra absurda (com ho són totes!) Però alhora no deixa de creure que les persones, siguin del bàndol que siguin, poden arribar a conviure. El protagonista, Georges, es veurà embrancat amb l’aventura de produïr una obra de teatre enmig del conflicte, comptant amb l’ajuda d’actors que formen part, cada un d’ells, d’una de les diferents religions i ètnies que lluiten a la guerra. Intentarà convèncer a cada un perquè aturi el conflicte durant dues hores i així poder fer la representació, movent-se en la implacable tensió que genera la confrontació entre la ingenuïtat del principiant i la cruesa de la guerra. 

    La quarta paret ens mostra la part més fosca d’un conflicte que ens fa pendre partit i ens porta a l’extrem més agosarat de l’ésser humà. Amb una descripció directa i sense retòriques innecessàries, Chalandon penetra aquesta quarta paret imaginària, que aïlla els actors del públic, per fer baixar els personatges a platea i colpejar amb totes les seves forces.


    Sílvia Mir, llibretera

    Fotografia: http://roadsmag.com/

  • La quarta paret, de Sorj Chalandon
    La quarta paret, de Sorj Chalandon

Cercar

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Vols estar al dia de totes les activitats que t'oferim?

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades