La vegetariana, de Han Kang

19/06/2017
  • La vegetariana es diu Yeonghye i ens en parlen d’ella tres persones properes. Diu que ha deixat de menjar carn perquè somia coses estranyes i li fa fàstic, que no en tornarà a menjar més malgrat la pressió del seu entorn i la duresa de la moral coreana. Aquesta decisió, que anirà portant a l’extrem, trasbalsa la vida de la família i fa arribar molt lluny als personatges, amb les seves pors i les seves dèries. Parla d’algú que no vol seguir la pauta i de com se li gira tothom en contra, de com la violència entra en joc quan hi ha una esmena a la totalitat del plantejament vital general.

    La prosa de la seva autora, Han Kang, és neta i directa, amb molt poca decoració i tan seca que fa estremir. La història avança imparable, cada cop més intensa, i aquests dos elements provoquen intriga a qui llegeix el llibre, són com un misteri ocult al que no pots fer res més que tractar d’acostar-t’hi. 

    La lectura de La vegetariana ha estat una sorpresa i és un dels grans llibres per aquest estiu.

cercar...

Últimes entrades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto