Llibres de capçalera 2013 homenatja Salvador Espriu i Joana Raspall

17/10/2013
  • La novena edició del cicle organitzat per la Biblioteca Torras i Bages i la Llibreria l’Odissea proposa un seguit d’activitats per tal d’apropar-se a l’obra d’aquests dos grans poetes catalans

    El cicle començarà, com és habitual, amb una tertúlia literaria a la Biblioteca Torras i Bages conduïda per Elvira Mestres i centrada en l’obra Primera historia d’Esther, de Salvador Espriu.  Serà el dimarts 29 d’octubre a les 19:30 hores, i continuarà a la mateixa Biblioteca el dijous 7 de novembre amb la conferència La personalitat literària de Salvador Espriu, a cura d’Isabel Pijoan Pica, doctora en filologia catalana, crítica literària i escriptora.

    El següent dijous el cicle es traslladarà a la Llibreria l’Odissea per presentar el llibre Espriu transparent, una extensa biografia del poeta per part d’Agustí Pons, periodista i escriptor. L’autor assistirà a la llibreria per comentar la biografia i la figura de Salvador Espriu a partir del seu llibre, que ha estat guardonat amb el Premi Cadaqués. La presentació del llibre començarà a les 20:15 hores.

    Com a cloenda dels Llibres de capçalera 2013 la Biblioteca serà l’escenari de la conferència Joana Raspall: una dona compromesa, a càrrec de l’escriptor Pere Martí Bertran, que forma part de l’Eixam Raspall, entitat organitzadora del centenari de l’escriptora. Aquest acte tindrà lloc el dijous 21 de novembre a les 19:30 hores i inaugurarà els cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística de l’Alt Penedès. Tot seguit, una nova tertúlia literària servirà per tancar el cicle, amb el comentari de l’obra Jardí vivent, de Joana Raspall.

    Al llarg de tot el mes de novembre la Biblioteca acollirà l’exposició T’envio paraules... Homenatge a Joana Raspall, el·laborada per Sílvia Arniches. Es podrà visitar des del dia 28 d’octubre fins al 30 de novembre.

    Programa:

    T’ENVIO PARAULES... HOMENATGE A JOANA RASPALL
    Del 28 d’octubre al 30 de novembre
    Exposició a càrrec de Sílvia Arniches

    TERTÚLIA LITERARIA: “PRIMERA HISTÒRIA D’ESTHER” DE SALVADOR ESPRIU
    Dimarts 29 d’octubre, a les 19:30 h
    Tertúlia conduïda per Elvira Mestres
    Lloc: BIBLIOTECA TORRAS I BAGES
      
    CONFERÈNCIA “LA PERSONALITAT LITERÀRIA DE SALVADOR ESPRIU”
    Dijous 7 de novembre, a les 19.30h
    A cura de M. Isabel Pijoan Picas.
    Lloc: BIBLIOTECA TORRAS I BAGES

    M. Isabel Pijoan Picas (Barcelona, 1960) és Doctora en Filologia Catalana, crítica literària i escriptora. Autora de llibres i articles entorn a la literatura catalana contemporània, ha guanyat premis de crítica i assaig amb obres dedicades a la personalitat literària de Salvador Espriu. Professora habitual de les Aules de la Gent Gran, entre elles les de Vilafranca del Penedès, ha fet conferències dintre i fora de Catalunya.

    PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “ESPRIU TRANSPARENT”
    Dijous 14 de novembre, a les 20.15 h
    A càrrec del seu autor Agustí Pons
    Lloc: LLIBRERIA L’ODISSEA

    Agustí Pons i Mir (Barcelona, 1947) és periodista i escriptor. Durant molt anys, va ser responsable de les pàgines i del suplement de Cultura del diari Avui. A partir de la dècada dels noranta la seva activitat com a escriptor es va intensificar i l’any 1991 guanyava el premi Joan Fuster d'assaig i el Premi Nacional d'assaig amb Deu daus, retrats literaris de deu personalitats del segle XX que havia conegut personalment. Amb la seva darrera obra dedicada a Espriu ha estat guardonat amb el Premi Cadaqués a Quima Jaume de reconeixement a la trajectòria literària.

    CONFERÈNCIA “JOANA RASPALL: UNA DONA COMPROMESA”
    Dijous 21 de novembre, a les 19.30 h
    A cura de l’escriptor Pere Martí Bertran.
    Aquest acte inaugurarà els cursos de català per a adults.

    Pere Martí i Bertran (Sant Quirze de Besora, 1952) ha estat catedràtic de Llengua i literatura a secundària; és crític, traductor i assessor literari de Literatura Infantil i Juvenil (LIJ). També és autor d’una quinzena d’obres de LIJ, entre les quals destaquen  En Griset, Les tortugues de l’àvia, L’avi ocellaire, En Roger i el xoriguer i La Mariona Perquès.

    I tot seguit
    TERTÚLIA LITERÀRIA: “JARDÍ VIVENT” DE JOANA RASPALL
    Tertúlia conduïda per Elvira Mestres.
    Lloc: BIBLIOTECA TORRAS I BAGES

Cercar

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Vols estar al dia de totes les activitats que t'oferim?

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades