Nascut de cap dona de Franck Bouysse

31/01/2022
  • Aquesta és la primera entrega per aquest any de l'editorial Edicions del Periscopi. Una història que ens transporta a la França de la segona meitat del segle XIX. De la mà del pare Gabriel que, quan ol criden de l'asil per acomiadar l'ànima d'una interna, troba amagades, sota el vestit funerari, unes llibretes manuscrites. És la història de la Rose, una nena de tot just catorze anys, filla d'una família de camperols, que és venuda pel seu pare a un home benestant. És apartada de tot allò que coneix, un petit món que no ha anat més enllà de la granja familiar, sotmesa a un aïllament total i a tota mena d'abusos, convertida en objecte d'un pla ideat des de l'egoisme i la maldat més profunda que només l'ésser humà és capaç de desplegar.


    Franck Bouysse, al llarg de tota la novel·la i amb una capacitat narrativa extraordinària, ens fa transitar pels espais delimitats entre l'abús de poder i la capacitat per afrontar-lo, entre la imposició irracional i la determinació de revelar-se, entre l'absència total de respecte vers l'altre i la fortalesa interior per mantenir la memòria intacta.


    Nascut de cap dona, va ser escollida pels llibreters francesos com a la millor novel·la de l'any 2019 i ara la tenim al nostre abast gràcies a Edicions del Periscopi, amb traducció a càrrec d'Anna Casassas Figueras.


    Franck Bouysse (Briva la Galharda, França, 1965). És biòleg de professió i va exercir de professor en una escola tècnica de Llemotges ha publicat una quinzena de llibres entre els quals destaquem: Grossir le ciel (2014), Plateau (2016) i Glaise (2017).

Cercar

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Vols estar al dia de totes les activitats que t'oferim?

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades