• VAN GOGH SUICIDAT PER LA SOCIETAT

    ARTAUD, ANTONIN ANGLE EDITORIAL - XARXA DE LLI Ref. 9788415002246 Altres llibres de la mateixa col·lecció Altres llibres del mateix autor
    Un geni explicat per un altre geniArtaud ens va deixar una obra extensa: poeta, dramaturg, novel·lista, actor, director... era un geni que vivia l’art com a totalitat. Van Gogh, suïcidat per la societat és un d’aquests textos inclassificables, un «assaig-poètic», que no respon a cànons i que malgrat...
    Ancho: 120 cm Largo: 180 cm Pes: 250 gr
    Per encàrrec. 4/7 dies
    11,00 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-15002-24-6
    • Data d'edició : 01/11/2010
    • Any d'edició : 2010
    • Idioma : CATALA
    • Autors : ARTAUD, ANTONIN
    • Traductors : TODÓ VILA, LLUÍS MARIA
    • Nº d pàgines : 85
    • Col·lecció : EL FAR
    • Nº de col·lecció : 18
    Un geni explicat per un altre geni

    Artaud ens va deixar una obra extensa: poeta, dramaturg, novel·lista, actor, director... era un geni que vivia l’art com a totalitat. Van Gogh, suïcidat per la societat és un d’aquests textos inclassificables, un «assaig-poètic», que no respon a cànons i que malgrat tot té una força creativa que obliga el lector a seguir, gairebé a escoltar aquesta mena de rapsode aïrat que és Artaud.

    L’autor s’emmiralla en Van Gogh i es rebel·la contra la societat que «va suicidar» el gran pintor: els seus quadres, les estades al sanatori, la relació amb el seu germà, són analitzades des de l’esperit lliure, crític, rebel i anàrquic d’un Artaud en estat de gràcia que, defensant Van Gogh de la seva bogeria, es defensa ell mateix.

    Perquè, com diu, «en tot dement hi ha un geni incomprès.» O com explica Antoni Marí al text introductori, «la censura que s'ha imposat a la paraula del boig que, encara que sigui perseguida i clausurada, segueix exercint el poder de la imaginació o de la llibertat d'expressar-se».

    Un llibre escrit des de la frontera entre la follia i l'enteniment, clau per entendre el procés de la creació artística.



    Antonin Artaud

    (Marsella 1896 - Ivry-sur-Seine, 1948) Poeta, assagista, actor i director de teatre, creador del teatre de la crueltat. El 1920 entra en contacte amb el surrealistes a través de Max Jacob. Busca continuament experiències noves al món del teatre, optant per una dramatúrgia bàsica i instintiva. Va passar per diverses clíniques mentals i morí el 1948, sol i sense companyia. Van Gogh, suïcidat per la societat va publicar-se l'any 1947 i va rebre el Premi Sainte-Beuve d'assaig l'any següent.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Vols estar al dia de totes les activitats que t'oferim?

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades