Jo que no he conegut els homes de Jacqueline Harpman

01/03/2021
  • Jacqueline Harpman (1929-2012), escriptora i psicoanalista belga d’origen jueu, va cursar literatura francesa i medicina, que no va poder acabar en contraure una tuberculosi. Visqué la tragèdia de molt prop, atès que part de la seva família morí a Auschwitz. Aquest fet la va influir en la representació dels personatges i l’escenari d’aquesta novel·la.

    Jo, que no he conegut els homes és la història de quaranta dones privades de llibertat, tancades en un soterrani i vigilades per homes. La protagonista i narradora és una nena, de la qual no sabem el nom, que desconeix el món exterior, però, mitjançant les seves companyes, l’anirà esbrinant: les relacions, l’amor, el sexe, les comoditats, l’amistat i la mort.

    Un dia sona la sirena. S’obre la porta i els guàrdies ja no hi són. Les dones tenen l’oportunitat de sortir a l’exterior,  on les espera un món desconegut i despoblat. La protagonista, encara jove, se sent amb forces d’indagar què ha passat i com poden tirar endavant, però les altres,  algunes a les portes de la vellesa, no tenen forces per recomençar. El món exterior farà que les dones trametin a la jove coneixements necessaris  per a la seva supervivència. La llibertat els hi farà prendre decisions complicades i poc ètiques.


Cercar

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Vols estar al dia de totes les activitats que t'oferim?

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades