John Fante a l’Odissea

03/06/2014
  • El proper dijous 12 de juny (20 hores) la llibreria l’Odissea acollirà una sessió al voltant del nordamericà John Fante, incona dels escriptors maleïts del segle XX.

    Arran de la recent publicació de la novel·la A l’oest de Roma la llibreria vilafranquina proposa un acostament a la figura de l’autor i la seva obra a partir del seu traductor, Martí Sales, i de l’editor Miquel Adam.

    Edicions de 1984 va iniciar la publicació de l’obra de John Fante a principis de 2013 amb la novel·la Plens de vida, i va continuar el juny del mateix any amb La germandat del raïm. Aquestes noves edicions van ser molt ben rebudes pels lectors catalans, fet que ha animat a l’editorial a continuar la publicació de la resta de l’obra.

    John Fante (1909-1983) va ser un escriptor nordamericà d’arrels italianes, ben marcades en la seva obra. El reconeixement li va arribar després de la seva mort, sobretot a partir de la reivindicació que en va fer Charles Bukowski, tot i que va dedicar la seva vida a la literatura i va ser guionista de Hollywood. La seva és una escriptura amb segell propi, de la que en destaquen la senzillesa del seu estil i una profunda humanitat, amb la gent humil com a protagonista, i un accentuat sentit de l’humor.

    Martí Sales, traductor de l’obra de John Fante en català, és escriptor, traductor i músic, i ha estat organitzador de la Setmana de la Poesia de Barcelona. És autor del poemari Huckleberry Finn (Premi Vila de Lloseta 2005) i de Dies feliços a la presó (2007). Va ser cantant del grup Els Surfing Sirles.      


    Què n'han dit?

    - Anna Carreras a Time Out 

    - Kiko Amat al Cultura/s de la Vanguardia: John Fante, el Revelador 

    - Albert Forns: Temporada de vells entranyables

    - Pere Guixà: El camí de perfecció de Fante

    - Jaume C. Pons Alorda: Pleníssims de vida amb John Fante

Cercar

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Vols estar al dia de totes les activitats que t'oferim?

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades