Noche Cerrada de Chris Offutt

01/09/2020
  • Tucker, és un adolescent que va falsejar la seva edat per enrolar-se a la guerra de Corea, torna amb 11 medalles, 440 dòlars i un ganivet de combat.


    Caminant entre Ohio i Kentucky per tornar a casa seva, on no l'espera ningú, evitant la gent i totalment connectat amb la natura, es troba a la Rhonda, una noia de 14 anys, a qui salva de ser violada i amb qui acaba casant-se i formant una família.


    Tucker es guanya la vida transportant alcohol de contraban. És home de poques paraules i bon cor. Però no dubtarà a recórrer a la força més salvatge per protegir la seva família i el que considera que és seu.


    Noche cerrada, és una novel·la fosca, ambientada en una regió pobre i dura, on la natura es manté intacta gràcies a la misèria dels seus habitants. Al llarg dels vint anys – 1950 : 1970 – que abasta la novel·la, Offutt, ens ofereix una crònica hiperrealista d'una regió completament aïllada, on les forces i les regles de la natura més extrema contagia els personatges, dotant-los d'un codi d'honor que es mou entre allò que els pertany i allò que ho pot posar en perill. I on qualsevol acció està justificada si tendeix a mantenir aquest equilibri.


    Però, sobretot, Noche cerrada ens ofereix una completa topografia humana d'una gent que viu al final de tot, sense sort ni esperança, desterrada i oblidada. On no cap redempció, perquè no existeix la culpa que qüestioni accions ni fets que tinguin com a finalitat defensar allò que ens pertany.


    Narrada en tercera persona i en capítols curts, empenyen al lector a una lectura difícil d'aturar, t'endinsa en un món del qual és impossible sortir-ne, com els personatges. Offutt ho fa de forma mesurada i voluntària, amb plena consciència que, un cop dins, el lector difícilment renunciarà a avançar, malgrat la foscor de l'ambient i la derrota que es manifesta a cada pas, a cada mot.


    L'autor ens diu: "hi ha dos Kentucky, el de l'Oest, asfaltat, i el de l'Est, enfangat i pobre on  viu bona gent amb mala sort".                                          


    Aquesta és la primera obra de ficció de Chris Offutt que ens arriba de la mà de Sajalín Editores, amb traducció impecable de Javier Lucini. L'any passat ja vàrem tenir ocasió de conèixer aquest autor amb el llibre de relats "Kentucky seco" de la mateixa editorial i també "Mi padre, el pornógrafo", en aquest cas editada per Malas Tierras. Dues lectures també imprescindibles.


    Chris Offutt (Lexington, Kentucky, 1958) és autor de dues col·leccions de relats, Kentucky seco (1992) i Out of the Woods (1999); dues novel·les, The Good Brother (1997) i Country Dark (2018), i tres memoris, The Same River Twice (1993), No Heroes: A Memoir of Comming Home (2002) i Mi padre, el pornógrafo (2016). Actualment viu al comtat de  Lafayette, a Misisipi.

Cercar

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Vols estar al dia de totes les activitats que t'oferim?

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades