Sense Por de morir d'Anna Teixidor

17/08/2020
  • Fa tres anys d’aquell fatídic 17 d’agost que ens va deixar aterrits. Ara encara ens queden molts interrogants per resoldre. L’Anna Teixidor ens proposa una lectura per entendre un procés de radicalització tan poc comú com el dels “mujhaidins de Ripoll”. El gihadisme entronca més bé en ambients suburbans que en zones rurals.

    Anna Teixidor, escriptora i periodista, és també professora, a la ub, d’un màster en prevenció de la radicalització. S’ha especialitzat en el gihadisme i el seu entorn, més concretament en els atemptats de Barcelona  i Cambrils. Ens ha deixat varis reportatges relacionats amb aquest tema. Destaquem Combatents en nom d’Al.là i Abdelbaki es Satty: retrat d’un impostor.

    Sense por de morir és la recerca relativa als atemptats, els preparatius, l’execució i les conseqüències últimes, fins arribar al gener del 2020. Ens endinsa en els pensaments i canvis que es van succeïnt en els joves terroristes, fent-nos entendre perquè arriben a matar. Aparentment, eren uns nois com els altres de Ripoll. Alguns tenien feina i parella, però la propaganda d’Estat Islàmic i la influència del imam  Abdelbaky es Satty van acabar a portar-los a matar i morir. Ni la família, ni els companys van detectar a temps la seva manca d’integració social ni la seva conversió a l’islamisme radical.

    Els seus amics, poc abans dels atemptats, van notar-los-hi canvis en converses, i actituds anòmales. Simultàniament, la Teixidor ens explica la trajectòria de l’imam i les relacions que va tenir amb el CNI.

    El que no són informacions directes tretes de familiars o amics, més de 150 entrevistes, generalment ve avalat per referències a declaracions de testimonis, informes jurídics, cites de premsa o llibres.

    Tanquen el llibre una cronologia dels fets més remarcables, que culminen en els fets de Barcelona i Cambrils d’agost de 2017, i una extensa bibliografia.

     

     

     

Cercar

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Vols estar al dia de totes les activitats que t'oferim?

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades