Vermut poètic amb Whitman i Sorescu

16/05/2014
  • Trobada amb els traductors dels poetes Jaume C. Pons Alorda, Xavier Montoliu i Corina Oproae, i els poetes i rapsodes Enric Casasses i Odile Arqué.

    El proper dissabte 24 de maig la llibreria l’Odissea (12:30 hores) serà l’escenari on es trobaran dos llibres i dos autors fonamentals de la mà dels seus traductors Jaume C. Pons Alorda, Xavier Montoliu i Corina Oproae. Fulles d’herba i Per entre els dies seran comentats i recitats també pels poetes i rapsodes Enric Casasses i Odile Arqué.

    L’acte serà en format de vermut poètic, i el públic assistent podrà gaudir d’un pica pica especial i d’un tast del vi Xitxarel·lo de les Caves Martí Serdà.

    Walt Whitman (Estats Units 1819 – 1892) va dedicar la seva vida a escriure Fulles d’herba, una monumental obra poètica i pedra fundacional de la poesia moderna. És un llibre amb vocació d’univers: hi escriu el jo i el col•lectiu, la terra i la mar, els oficis i les llibertats, la democràcia i la guerra, la natura i la civilització, allò sublim i allò banal, l’ànima i el sexe, el cosmos.

    Enguany Edicions de 1984 l’ha publicat per primera vegada íntegrament en català, amb una traducció de Jaume C. Pons Alorda que ha estat lloada unànimement.

    Marin Sorescu (Romania 1936 – 1996), és la figura cabdal de la literatura romanesa del segle passat, autor d’una poesia vibrant, que es resisteix a acceptar les limitacions del món, que viu per sobre de les contingències de la vida quotidiana, per sobre dels dies fats que podem omplir amb la nostra imaginació i eixamplant-nos cap a les coses que ens rodegen. Per entre els dies és la primera antologia en llegua catalana, publicada per Lleonard Muntaner Editor, i va rebre el Premi Rafel Jaume a la millor traducció poètica de l’any 2013.  

  • Fulles d'herba, de Walt Whitman
    Fulles d'herba, de Walt Whitman
  • Per entre els dies, de Marin Sorescu
    Per entre els dies, de Marin Sorescu

Cercar

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Vols estar al dia de totes les activitats que t'oferim?

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades