• REFLEXIONANT L'EXILI

    APROXIMACIÓ A L'EXILI REPUBLICÀ: ENTRE LA HISTÒRIA, L'ART I EL TESTIMONIATGE

    FONT AGULLO, JORDI AFERS Ref. 9788492542406 Altres llibres de la mateixa col·lecció Altres llibres del mateix autor
    Entre el 28 de gener ?data en què l'Estat francès va obrir la frontera? i el 10 de febrer de 1939 ?quan les tropes de l'exèrcit franquista controlaren gairebé tots els passos fronterers dels Pirineus? es calcula que al voltant de mig milió de persones van creuar la frontera francoespanyola. Més de l...
    Ancho: 160 cm Largo: 240 cm Pes: 590 gr
    Per encàrrec. 4/7 dies
    28,00 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-92542-40-6
    • Data d'edició : 01/01/2010
    • Any d'edició : 2010
    • Idioma : CATALA
    • Autors : FONT AGULLO, JORDI
    • Nº d pàgines : 334
    • Col·lecció : RECERCA I PENSAMENT
    • Nº de col·lecció : 59
    Entre el 28 de gener ?data en què l'Estat francès va obrir la frontera? i el 10 de febrer de 1939 ?quan les tropes de l'exèrcit franquista controlaren gairebé tots els passos fronterers dels Pirineus? es calcula que al voltant de mig milió de persones van creuar la frontera francoespanyola. Més de la meitat d'aquests refugiats foren retornats, de manera més o menys voluntària, a l'Espanya de Franco. La resta, unes 200.000 persones, van esdevenir exiliats de llarga durada repartits arreu del món, amb França i Mèxic com a principals destinacions. Així doncs, l'hivern de 1939 s'iniciava un dels exilis polítics més remarcables del segle XX. El cas de l'exili republicà és, sens dubte, un objecte d'estudi històric de primer ordre, atès que fou travessat per esdeveniments crucials. A causa de la victòria del feixisme a la Guerra Civil espanyola, els exiliats van haver de suportar ben aviat les polítiques restrictives i poc humanitàries d'unes democràcies europees en crisi ?amb França al capdavant?, van patir l'ocupació nazi de bona part d'Europa durant la Segona Guerra Mundial i van participar activament en la resistència antifeixista en el decurs del conflicte. Posteriorment, van haver d'afrontar, no sense crisis i decepcions profundes, la consolidació de la dictadura del general Franco en el període de la Guerra Freda. El perllongament del règim franquista va suposar un cop molt dur per a les esperances d'una hipotètica tornada. Per contra, van sorgir noves formes d'oposició a l'interior que no sempre coincidien amb els objectius i la cultura política de l'exili republicà. Tot i això, aquest fou un actiu polític i un referent ètic incontestable durant la dictadura i en el procés de derogació del franquisme. En aquest llibre, que conté diferents òptiques disciplinàries, s'hi reuneixen un conjunt de col·laboracions que tracten aspectes ben diversos, els quals evidencien la complexitat política i la riquesa humana i cultural de l'exili republicà.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Vols estar al dia de totes les activitats que t'oferim?

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades