L'amiga genial d'Elena Ferrante

08/07/2020
  • Elena Ferrante és un pseudònim que no sabem a qui amaga. Tenim constància, però, que va residir a la zona de Nàpols. L'amiga genial és la primera novel.la d'una tetralogia (Història del nou cognom, Una fuig, l'altra es queda, La nena perduda) que ha captivat a més de 10 milions de lectors de 42 idiomes. Per fer-nos més càrrec dels personatges i l'ambientació tenim les adaptacions a la plataforma HBO de la primera i segona part.

    La novel.la comença amb la fugida de la Lila. La Lenù, l'altra protagonista, creu que aquella ha dut a terme el que tantes vegades havia manifestat: desaparèixer sense deixar rastre. Ara comença una mirada al passat que ens portarà a la infantesa i adolescència d'aquestes dues amigues, en un barri pobre de Nàpols del anys 50 al 70.

    Elena Ferrante, d'una manera natural, gràfica, clara i intensa, ens explica la història d'aquestes noies, valent-se, principalment, de la Lenù, que rememora des d'una perspectiva de nena i adolescent, la seva amistat amb la Lila: amor, enveges, sentiments, dubtes... Són dues personalitats oposades que es complementen, de manera tal que ni elles ho comprenen. La Lenù és tranquil.la, emocional, empàtica i respectuosa amb les convencions; i la Lila, guapa, de caràcter fort, rebel, justa i amb unes conviccions morals molt arrelades. Les protagonistes viuen condicionades per l'ambient de l'entorn, carregat de violència, pobresa i masclisme. Només la Lenù aconsegueix enriquir-se personalment.

    L'amiga genial no deixa indiferent al lector, que constantment vibra amb la senzillesa i sinceritat amb què Elena Ferrante explica els sentiments i les contradiccions de les protagonistes.

     

Cercar

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Vols estar al dia de totes les activitats que t'oferim?

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades